Welkom bij deze bonus module over podcasten.

Dit is niet een bonus module omdat het minder belangrijk is, maar omdat ik zelf nog niet zo lang aan het podcasten ben. Maar inmiddels ben ik fan! Ik haal er consistent klanten uit en ook veel nieuwe volgers.

Een podcast heeft namelijk een hoge deelfactor. Mensen delen het bijvoorbeeld op hun stories als ze een podcast van iemand beluisteren en sturen een podcast sneller door naar een vriend(in) dan bijvoorbeeld een Ebook.

In onderstaande video leg ik je uit hoe ik mijn podcast succesvol in zet. Ook leg ik uit welk platform ik hiervoor gebruik, wat voor content goed werkt, hoe je een up-sell doet in een podcast en meer.

Als je voorbij de video scrolt deel ik nog een aantal tips ten aanzien van de techniek.

Benodigdheden voor een podcast

Ik houd van simpel ondernemen en dus ook van simpel podcasten 🙂

De app die ik gebruik heet Anchor. Deze app kun je gratis downloaden en werkt heel makkelijk. Als je een podcast opneemt en publiceert wordt hij ook automatisch op Spotify, iTunes en Soundcloud gezet.

Daarnaast kun je editen in Anchor en ook een intro en/of outro toevoegen.

Ook kun je heel gemakkelijk een podcast op afstand opnemen met iemand anders. Je kunt dan een vriendenlink genereren en dan wordt die persoon uitgenodigd om mee te doen met jouw podcast. Hiervoor hoef je dus niet bij elkaar te zitten.

Een vriend(in) uitnodigen doe je als volgt: Je opent Anchor, dan klik je op ‘New’ om een nieuwe episode aan te maken, dan klik je op het plusje bij ‘Tools’ en daarna klik je op ‘Invite friends to join’, daarna klik je weer op ‘Invite friends’ en dan kun je een link delen met een vriend(in). Zodra hij/zij op de link klikt start de podcast en kun je meteen van start. Er is dan dus niet echt tijd om eerst bij te praten of dingen door te nemen via de podcast zelf. Dit kun je dan beter vooraf even bespreken aan de telefoon of via Zoom bijvoorbeeld.

Het microfoontje wat ik gebruik voor mijn podcast kun je hier vinden. Dit is een microfoontje van het merk Rode. Deze kun je gemakkelijk in je telefoon steken. Je hebt alleen vaak wel een tussenstukje nodig, als je bijvoorbeeld een iPhone hebt. Die dien je er dan bij te bestellen.

Tot slot, het is slim om reviews te vragen op je podcast. Op die manier kom je hoger in de resultaten.

Echter, je kunt alleen via iTunes reviews krijgen, dus mocht je bijvoorbeeld in je outro om een review vragen, dan is het belangrijk om de luisteraars door te sturen naar iTunes. Hier hoef je zelf geen iTunes account voor te hebben. Je podcast komt er automatisch op te staan als je Anchor gebruikt.